PRESENT - Dag van de Academies 2023

PRESENT

Op zaterdag 11 februari wordt over heel Vlaanderen en Brussel de Dag van de Academies gevierd, de jaarlijkse hoogdag van het deeltijds kunstonderwijs. Uiteraard pakt ook Kunstacademie Ter Beuken op deze dag uit met het beste wat zij te bieden heeft. Zowel in en rond de hoofdschool in Lokeren als in de afdelingen Waasmunster, Lochristi en Moerbeke brengen de leerlingen het beste van zichzelf. Je kan genieten van muziek, woordkunst en beeldende kunsten.

 

Thema Present

Elk jaar stelt de Dag van de Academies een thema voor waaruit de academies inspiratie kunnen putten om lokaal hun eigen activiteiten vorm te geven.
In 2023 is het thema PRESENT. En dat kan je op verschillende manieren interpreteren:

  • kunst maak je nu
  • kunst maken is geven
  • kunst maken is tonen
  • hier zijn we en we doen ertoe

 

Programma

De leerlingen beeldende kunst van onze afdeling in Moerbeke bijten de spits af en geven een vernissage tentoonstelling rond het thema present. Op 11/2 volgen de leerlingen van Waasmunster (De Meermin) en Lochristi (Uyttenhove).

In Lokeren worden festiviteiten georganiseerd van 6 februari tot 11 februari in en rond de school. Het programma kun je op deze pagina terugvinden.

Heel wat leerlingen wijken ook uit naar het CultuurCentrum Lokeren. Daar pik je optredens mee van onze verschillende klassen muziekatelier en woordatelier. Je kan genieten je van leerlingen trompet en saxofoon en laat je je betoveren door de wondere klanken van de harp.

Kortom: voor elk wat wils!

Programma Lokeren
Programma Waasmunster
Programma Lochristi
Programma Zele
Programma Moerbeke