De Villa

 

Lokeren 1928. In het midden van park Ter Beuken staat een statige villa. Dit is de thuis van Anna Cogen en haar gezin. Madame Anna is een straffe vrouw: ze is eigenaar en bestuurder van de bloeiende haarsnijderij Epouse Jacobs. Anna is fier, stijlvol en sterk. Maar ze is ook bazig, impulsief en opvliegend. Voor de voorstelling De Villa lieten de leerlingen speltheater van Kunstacademie Ter Beuken zich inspireren door het leven en het werk van Anna Cogen. Tijdens de voorstelling wandel je langs de kamers van de villa en de door de geschiedenis van dit roemrijke gezin.

 

Feit en fictie vloeien tijdens de voorsteling door elkaar. Stadsgids Franky Baeyens vertelt jou na de voorstelling wat écht gebeurd is in het leven van Anna en wat (een beetje) verzonnen was.

Erfgoedcel Waasland en Toerisme Waasland onthulden begin maart het belevingsparcours Straffe Vrouwen, doorheen het Waasland. Op vijf erfgoedsites vind je een silhouet in cortenstaal en ontdek je het verhaal over de straffe vrouw die een link heeft met die historische plaats. In Park Ter Beuken vind je, vlakbij de villa, het silhouet en het verhaal van Anna Cogen. Meer info vind je op www.waasland.be/straffe-vrouwen.